Shamollashni yengish, tabiiy va an’anaviy dorisiz usullar.
Kuz qish mavsumida kasalliklar, O’RVI yuqishi va shamollash judayam ko’plab kuzatiladi. Ushbu sahifadan siz shamollashga qarshi tabiiy va an’anaviy uslublardan xabardor bo’lishingiz mumkin.
✅Uchta limonni duxovkaga qo‘yasiz va yumshoq xoliga kelganda sharbatni siqib olasiz. Unga ikki osh qoshiq asal qo‘shib ustidan 250 g qaynoq suv quyiladi.
✅Dori issiq holda xo‘plab ichiladi. Uni iste’mol qilishdan avval sariq choy(zveroboy), qayin bargi yoki qoraqat, lipa gullari kabi shifobaxsh o‘simliklar solingan vanna qabul qilish foydalidir.
✅Barcha muolajalar qilib bo‘lingach issiqo‘rin-ko‘rpa qilib yoting. Kasalliklarning og‘ir –yengilligiga qarab ushbu davolanishning tadbirlarini 3-6 kun davom ettirasiz.
Shamollash va grippga qarshi kurashishga yordam beruvchi oziq-ovqatlar.
➡️Yong‘oqlar — tarkibida oqsillar yuqori bo‘lgan ozuqa hisoblanadi. Shuningdek yong‘oqlarda immun tizimini sog‘lom tutib turishga yordam beruvchi minerallar — selen va rux ham mavjud.
➡️O‘rtacha kattalikdagi tuxum tarkibida 6,8 g oqsil bor. Oqsil mushaklar va tanani yaxshi tutib turish uchun zarur quruvchi material hisoblanadi. Tuxumda oqsillardan tashqari ko‘p miqdorda vitaminlar va minerallar mavjud.
Koreyada shamollashga qarshi qanday kurashiladi?
✔️Koreyada shamollash mavsumi yaqinlashayotganini sezgan bu xalq quvvatni oshirishni rag‘batlantiruvchi zanjabilli choy ichishadi. 4 donadan qora murch va kardamon, 3 ta qalampirmo‘nchoq, ta’bga ko‘ra zanjabil va dolchin tuyuladi va sirlangan idishga 280 ml miqdordagi iliq suv quyiladi va ziravorlar solinadi.
✔️Qaynash jarayoniga keltirilib, 20 daqiqa past olovda ushlanadi. Oxirida bir chimdim qora choy, ozroq sut va bir choy qoshiq asal qo‘shiladi. Issiqroq holda kichik qultumlardan ichiladi.
Shamollashga qarshi arabcha dori.
☕️Temir idishchaga bir qoshiq shakar va ikki osh qoshiq qahva soling. Unga yupqa qilib bo‘laklangan sarimsoq qo‘shing va qaynatib oling. Siz kuniga bir necha marta ushbu doridan ichishingiz mumkin.
🧄Sarimsoqning hidi haqida tashvishlanmang, hid ichimlikda yo‘qoladi, ammo shifobaxsh xususiyatlari saqlanib qoladi.
🔸Ushbu ichimlikni ayniqsa gripp va shamollash epidemiyalari paytida ichish yaxshidir. Bundan tashqari, zanjabil qo‘shishingiz ham mumkin.